Talen

  • Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch

Yoga

In deze moderne tijd zitten we bijna de hele dag in ons hoofd. We analyseren, bedenken, plannen, piekeren en vergelijken de hele dag.
Yoga en meditatie kan je helpen uit je hoofd en in je lijf te komen. Dit is een fijne afwisseling en maakt dat je kan stil staan bij hoe je je nu echt voelt.
Door het inzetten van traditionele yoga-filosofie, moderne anatomie-kennis en bewezen manieren om je beter te voelen, leer ik je om op een milde en vriendelijke manier om te gaan met je eigen yoga practice. Dat is namelijk een belangrijk speerpunt in yoga: met mildheid dingen tegemoet treden. Deze kennis helpt je op de mat, maar ook in het dagelijks leven naast de mat. Door het beoefenen van pranayama (adem oefeningen) en asana (yoga houdingen) kan je loskomen van je gedachten. We zijn niet ons hoofd.

Mijn focus is ruimte te creëren waar je mag zijn wie je bent, zonder oordeel. Waar je emoties mogen zijn, zonder oordeel. Ervaar hoe het is om dingen los te laten en jezelf over te geven aan diepe ontspannenheid.
In mijn lessen staat ook de buik ademhaling centraal. Door je adem in te houden zet je alles op slot en het tegenovergestelde zoeken we in yoga. De energie en warmte moet stromen en dus ook de adem. Als het lastig wordt zal ik juist benadrukken vooral te blijven ademen, dit helpt je te ankeren in het hier en nu.

Ik bied diverse yoga stijlen aan zodat jij kan kiezen welke het beste bij je past. Dit kan de ene keer een vinyasa yoga les zijn en de andere keer een heerlijke ontspannende yin les. Dus bij het kiezen van een les vraag ik je al te voelen waar jij behoefte aan hebt.
Weet je het niet? Geeft niks; dit leer je vanzelf!

Ik hoop dat mijn yoga lessen je rust, energie, ruimte in je hoofd en lijf, kracht en vooral ook plezier brengen.
Benieuwd geworden? Kom het zelf ervaren in Frankrijk!

Meer informatie? Kijk dan ook op de website van Milou: www.vanjehoofdnaarjehart.com